The lightest implants in the world, with technology borrowed from the space industry

Plastinės krūtų operacijos – pačios populiariausios plastinės operacijos pasaulyje. Kasmet krūtinės formą koreguoja daugiau kaip 3 mln. moterų. Daugiau nei pusė renkasi krūtų didinimo operacijas, o beveik absoliuti daugumą – silikoninius implantus. Jų būna įvairiausių rūšių ir formų, tačiau gamybos technologija mažai besikeitė jau 50 metų. Iki šiol.

Idealių implantų nėra. Visų pirma, jie nėra amžini. Antra, kuo didesni implantai, tuo jie daugiau sveria ir veikiami gravitacijos greičiau nusvyra žemyn. Tačiau technologijos tobulėja ir šiandien mes moterims galime pasiūlyti išties unikalų sprendimą, – sako SV plastinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos ekspertas daktaras Saulius Vikšraitis.

Lengvesnis gyvenimas

Prieš trejus metus rinką pasiekė naujos kartos B-Lite implantai, kurie yra 30 proc. lengvesni nei tradiciniai. Ką tai reiškia plastinėje ir rekonstrukcinėje chirurgijoje?

„Jeigu, pavyzdžiui, moteris nori pasididinti krūtinę iki D dydžio, su tradiciniais implantais viena krūtis svers apie 500 g, o dvi – jau visas papildomas kilogramas. Tai gali pradėti kelti tam tikrų problemų: pasikeičia svorio centas, sunkiau sportuoti, gali mausti nugarą, veržia liemenėlė ir t.t. Kuo daugiau sveria, tuo greičiau nusvyra, keičia formą“, – pasakoja dr. S. Vikšraitis.

Nemažai problemų kyla ir smulkioms, nedidelio svorio moterims. Arba po krūties vėžio darant rekonstrukcines operacijas. Norint pasididinti krūtinę bent iki B dydžio, papildomas svoris su tradiciniais implantais būna gana reikšmingas.

Šią problemą ėmė spręsti du broliai iš Izraelio: vienas plastikos chirurgas, kitas – biomedicinos inžinierius. Gaminant naujos kartos implantų užpildytą buvo pasitelktos technologijos, naudojamos kosminėje pramonėje siekiant kuo didesnio lengvumo pakeliant erdvėlaivius nuo žemės paviršiaus.

Naujausias mokslo išradimas

 „B-Lite implantų inovatyvumas slypi tuščiavidurėse mikrosferose, kurias pridėjus į rišamąjį silikoninį gelį sumažinamas jo tankis ir gaunami iki 30 proc. mažiau sveriantys implantai, – pasakoja dr. S. Vikšraitis. – Tuo tarpu visi kiti parametrai išlieka nepakitę ir netgi geresni nei įprastų implantų.“

Pasak gydytojo eksperto, su naujos kartos implantais galima lengviau suteikti norimą krūties formą ir dydį, sukuriamos pilnos ir liečiant itin natūralios krūtys. Lengvesni implantai suteikia mažiau streso minkštiems audiniams, dėl kurio jie praranda elastingumą ir sukelia nemalonų jausmą. Tai leidžia ilgiau išlaikyti norimą krūties formą.

„Šie implantai garantuoja lengvesnį gijimą po operacijos, jie standesni, labai patvarūs – sukurti taip, kad galėtų tarnauti visą gyvenimą. Gamintojas jiems suteikia viso gyvenimo garantiją plyšimams ir dešimties metų kontraktūros“, – privalumus vardina gydytojo ekspertas ir priduria, kad moterys su lengvesniais implantais gali gyventi kur kas aktyvesni gyvenimą.

Ar tikrai brangesni?

Remiantis dr. Sauliaus Vikšraičio praktika, lengvesnius implantus renkasi apie 10 proc. moterų. Viena – apie juos dar mažai žino, antra – jie yra du kartus brangesni nei tradiciniai. 

Krūtų didinimo įprastais silikoniniais implantais kaina pasaulyje vidutiniškai svyruoja nuo 3 iki 6 tūkst. eurų. B-Lite implantai šią operaciją išbrangina maždaug tūkstančiu.

„Atsižvelgiant į visus privalymus, šie implantai nėra brangūs. Jie patvaresni, ilgaamžiškesni, mažesnė rizika, kad krūtys nusvirs ir reikės papildomos operacijos. Reiktų įvertinti ir jų įtaką savijautai – lengvesni implantai, kad ir didesnės apimties, neapkrauna stuburo, todėl nesukelia nepatogumų ar skausmo,  –  sako dr. S. Vikšraitis. – Aš juos rekomenduoju savo pacientėms, nes jie yra vieni iš pažangesnių, tai naujausias mokslo išradimas.“

B-Lite implantai yra įvairiausių formų ir dydžių. Paskutinė naujovė, kuri buvo pristatyta birželio pradžioje Švedijoje vykusiame tarptautiniame estetinės medicinos kongrese „Beauty through Science“ (“Mokslu grįstas grožis“ – liet.) – itin lygus implanto apvalkalo paviršius. 

„Kuo lygesnis implanto paviršius – tuo mažiau dirgina aplinkinius audinius. Todėl dauguma implantų gamintojų pereina nuo grubių makrotekstūrinių, prie kelis kartus lygesnių mikrotekstūrinių paviršių. B-Lite implantų gamintojai ne išimtis“, – sako dr. S. Vikšraitis.

Sign up for a consultation

Let's talk and evaluate your needs and how we can help you. Consultation is free.

    Pictures